ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа цьому тижні планується місія МАГАТЕ на Запорізьку АЕС

На цьому тижні планується місія МАГАТЕ на Запорізьку АЕС

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі 25 серпня заявив про термінову необхідність направити місію організації на Запорізьку АЕС.
Місія МАГАТЕ має відвідати захоплену окупантами Запорізьку АЕС на цьому тижні, про це повідомила радниця міністра енергетики України Лана Зеркаль в ефірі "Радіо НВ".
 
"Запланований візит місії МАГАТЕ, і зараз вирішуються всі логістичні маршрути, як вони доїжджати. Незважаючи на те, що росіяни погодилися на те, що місія буде заїжджати через територію України, вони штучно зараз створюють всі умови для того, щоб місія не доїхала до об'єкта, зважаючи на ситуацію навколо нього", - сказала Зеркаль.
 
Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі 25 серпня заявив про термінову необхідність направити місію організації на Запорізьку АЕС.
 
"Майже щодня відбувається новий інцидент на Запорізькій АЕС чи поряд із нею. Ми більше не можемо дозволити собі гаяти час. Я сповнений рішучості особисто очолити місію МАГАТЕ на АЕС у найближчі кілька днів, щоб допомогти стабілізувати там ситуацію з ядерною безпекою", - сказав Гроссі.
 

Нагадаємо, 25 серпня дії російських загарбників спричинили повне відключення Запорізької АЕС від енергомережі – вперше в історії станції.  

 
Коментарі (0)