ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа цьому тижні почнуть виплачувати компенсації за зекономлені субсидії

На цьому тижні почнуть виплачувати компенсації за зекономлені субсидії

Як повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, перші виплати компенсації частини зекономленої субсидії почнуть виплачувати на цьому тижні.

Як повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, перші виплати компенсації частини зекономленої субсидії почнуть виплачувати на цьому тижні.

Нагадаємо, що в нинішньому році це відбувається вперше: в тому випадку, якщо сім'я, якій призначили субсидію, економно використовувала електрику і газ для опалення, їй повернуть частину невикористаної дотації.

Як розповів «ФАКТАМ» директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, будуть повернуті суми, еквівалентні вартості 150 кіловат-годин електроенергії або 100 кубічних метрів газу за весь опалювальний період (в залежності від використовуваної системи опалення). У гривневому вимірі це максимум 700 гривень при економії газу і близько 130-140 гривень - електроенергії.

Під час спілкування з читачами на прямій лінії «ФАКТІВ» Віталій Музиченко зазначив, що є певна процедура «монетизації» зекономленої частини субсидії: подача заяви, перевірка, розрахунок, реєстрація бюджетних зобов'язань і, нарешті, виплата.

У травні організації, що надають послуги, провели звірку по факту споживання і передали в міністерство списки людей, які заощадили субсидію. У ці списки включено трохи більше двох мільйонів домогосподарств - тобто фактично кожен третій одержувач субсидії.

У червні відбувалося масштабне інформування цих громадян про те, що вони можуть подати заяву та отримати частину зекономленої субсидії «живими грошима». Всього під «монетизацію» підпадає 1 мільярд 100 мільйонів гривень.

Процес прийому таких заяв повинен був бути закінчений 1 вересня. У вересні відбулося масове нарахування компенсації. І в жовтні завершується реєстрація бюджетних зобов'язань в казначействі.

Також Віталій Музиченко поінформував, що Міністерство соціальної політики було змушені продовжити термін прийому заяв до 1 листопада через низку нестандартних ситуацій. За кожною заявою, поданою після вересня, буде прийнято рішення профільною комісією.

 

 
Коментарі (0)