ГоловнаНовини ЖКГТранспортДо Дня міста львів’янам «подарують» пішохідну вулицю

До Дня міста львів’янам «подарують» пішохідну вулицю

У Львові мають намір закінчити облаштування нової пішохідної вулиці до Дня міста. Зокрема, планується висадка дерев. Більшість робіт вже виконано.

У Львові планують закінчити реконструкції вул. Леся Курбаса до травня. Після завершення ремонту ця ділянка у місті стане пішохідною. Більша частина робіт вже виконання. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Вулицю мають намір зробити одного рівня – без тротуарів та підвищень. Також планується висадити дерева та встановити лавки.

«Вулиця Курбаса використовувалася не ефективно. Вона не має транзитного значення, автомобілі сюди заїжджали лише для того, щоб припаркуватися. Вулицю використовували власники орієнтовно 30 автомобілів і як наслідок, автомобільного руху не було, пішохідного руху теж не було, бо ходити між машинами – це не дуже комфортно. На цій вулиці розташовані гарні пам’ятки архітектури, зокрема, колишнє казино, а зараз театр ім. Леся Курбаса, поруч сецесійний будинок. Архітектура дуже гарна і реконструкція вулиці повинна внести нове життя в цей простір», - зазначають у міськраді.

Однак, проїзд для автівок все ж облаштують.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Деснянському районі столиці дорожні бригади реконструюють дорожнє покриття на кількох вулицях району. Крім цього, там планується оновити дорожню розмітку та відновити тротуари.

 
Коментарі (0)