ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа державних шахтах перевірять собівартість вугілля

На державних шахтах перевірять собівартість вугілля

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення Госаудітслужбе провести перевірку формування собівартості вугілля на державних шахтах

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення Госаудітслужбе провести перевірку формування собівартості вугілля на державних шахтах. Про це прем'єр заявив за підсумками зустрічі з гірниками ДП "Львіввугілля", керівництвом Львівської області та міста Червоноград з питання заборгованості по заробітній платі перед шахтарями, передає БізнесЦензор з посиланням на прес-службу уряду.

Згідно з повідомленням, учасники зустрічі заявили, що госудапрственние вугільні підприємства зазнають труднощів з відвантаженням продукції, а на деяких шахтах зупинено видобуток через розбіжності з їх керівництвом. Це змушує шахтарів їхати в Польщу або виходити на акції протесту.

Шахтарі також повідомили, що вугілля, яке виробляють шахти ДП "Львіввугілля", повинен закуповувати держхолдинг "Центренерго", який зараз знаходиться в управлінні Фонду державного майна. Але закупівлі не відбуваються, через це шахти не мають оборотних коштів і можливості оплачувати працю шахтарів і персоналу шахт.

"Під час зустрічі прем'єр-міністр дав доручення Міністру енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, а також керівництву ФДМ розблокувати закупівлі і зробити вугілля державних шахт пріоритетним для державних енергокомпаній", - сказано в повідомленні.

Гройсман також пообіцяв, що вже завтра перебуваю подання кандидатів на відповідні посади керівників держшахт.

"Є ДП "Львіввугілля", є його керівництво. Воно повинно організувати роботу так, щоб шахтар прийшов, відпрацював зміну, отримав зарплату - і все. Тому потрібно визначити керівника, якому довіряють ", - сказав Гройсман.

Як повідомлялося, генеральний директор ДП "Національна вугільна компанія" Віталій Довгаль заявив, що шахтарі західного вугільного басейну, а також ряду державних шахт Донецької та Луганської областей мають намір організувати масові акції протесту в Києві в разі, якщо проблема боргів по зарплаті не вирішиться найближчим часом .

Раніше шахтарі державного підприємства "Львіввугілля" перекривали міжнародну трасу "Львів - Рава-Руська" з вимогою виплати заробітної плати у Львівській області. За даними шахтарів, сума заборгованості по зарплаті на "Львіввугілля" перевищує 200 млн гривень.

 

 
Коментарі (0)