ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа дешеві кредити вже витрачено 380 млн. грн.

На дешеві кредити вже витрачено 380 млн. грн.

За підсумками першого тижня червня місяця українські банки видали 380 млн. Грн в якості дешевих кредитів в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»

За підсумками першого тижня червня місяця українські банки видали 380 млн. Грн в якості дешевих кредитів в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Всього на початку літа установи видали 51 кредит, як повідомляється на урядовому порталі країни.

Таким чином, в загальному підсумку банки прокредитували приблизно 605 суб'єктів на суму в 381,05 млн гривень. На даний момент прийом заявок на оформлення кредитів продовжується.

Відзначається, що українці досить таки активно йдуть на позику під нові умови ставки, а тижневий попит на отримання кредиту склав приблизно 390 млн гривень.

Повідомляється, що на даний момент клієнт від АТ КБ «Приватбанк» вже зміг рефінансувати свій займ на суму в 1,1 млн гривень з умовою 0% до кінця березня 2021 року.

Зараз в програмі також бере участь Міжнародний Інвестиційний Банк. Надалі, до програми «Доступні кредити 5-7-9%» повинні приєднається Креді Агріколь Банк і Агросперіс Банк. Тоді сукупне число банків-партнерів дійде до 19 структур.

У травні за перші сто днів реалізації державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» в Україні дев'ять банків видали 462 кредиту. Загальна суму виданих кредитів склала 283,5 мільйонів гривень.

При цьому банки відмовляли в частині запитів і найпоширенішими причинами стали необґрунтованість бізнес-плану - 26%, недостатня кредитоспроможність - 22%, ділова репутація - 20%.

 

 
Коментарі (0)