ГоловнаНовини ЖКГТранспортНа Дніпропетровщині почнуть перевірку стану доріг

На Дніпропетровщині почнуть перевірку стану доріг

У Дніпропетровській області мають намір перевірити стан доріг, відремонтованих за останні два роки.

У Дніпропетровській області спеціальна комісія з представників Дніпропетровської облдержадміністрації, технагляду, підрядних організацій, місцевих громад і громадськості розпочала перевірку стану доріг, ремонт яких виконувався в попередні два роки.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Дніпропетровську ОДА.

"Якісне дорожнє покриття у всіх населених пунктах області - одне з завдань президента України Петра Порошенка. Протягом трьох років ми вже капітально відремонтували майже півтисячі доріг. Після повного оновлення - обов'язкові перевірки. Перші цього року вже стартували. Капітально відремонтоване покриття має служити щонайменше 5 років - така гарантія від підрядників. Це прописано в договорах. Як і те, що можливі недоліки вони перероблятимуть своїм коштом", - розповів журналістам голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Так, під час перевірки доріг у сел. Покровському, в якому в 2016 році було відремонтовано 4,3 тис. кв. метрів дорожнього покриття на вул. Грушевського, і сел. Просяного, де в 2017 році капітально оновили 4,5 тис. кв. метрів асфальту, після зими були виявлені дефекти на трьох ділянках.

"Підрядник має місяць на усунення пошкоджень", - зазначила член комісії, заступник начальника управління дорожньо-транспортного господарства департаменту ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОДА Тетяна Добровольська.

Нагадаємо, нещодавно в Дніпропетровській області розпочали будівництво нової ділянки траси національного значення «Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка». 

Раніше повідомлялось, що Кабінет міністрів затвердив проект будівництва шляхопроводу і транспортної розв'язки при реконструкції автодороги державного значення Р-52 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка за 770 млн гривень.

У свою чергу «Укравтодор» повідомляв, що продовжить реконструкцію дороги Р-52 з розширенням її до чотирьох смуг і цього року на дорогу буде направлено 350 млн гривень.

Дорога Р-52 є відгалуженням від міжнародної автомобільної дороги М-03 / Е40 Київ-Полтава-Харків, забезпечує сполучення столиці з містами Дніпро і Запоріжжя. Має протяжність 146 км і проходить по території Полтавської та Дніпропетровської областей.

 

 
Коментарі (0)