ГоловнаНовини ЖКГНа Дніпропетровськ чекає транспортна революція

На Дніпропетровськ чекає транспортна революція

У Дніпропетровську гряде транспортний переворот: з обслуговуючих городян 152 маршрутів автобусів влада пропонує залишити лише 70! Днями чиновники винесли на суд громадськості проект нової транспортної мережі міста з помітно зміненими маршрутами прямування «Спринтерів» і «Богданів», повідомляє г. Сьо

У Дніпропетровську гряде транспортний переворот: з обслуговуючих городян 152 маршрутів автобусів влада пропонує залишити лише 70! Днями чиновники винесли на суд громадськості проект нової транспортної мережі міста з помітно зміненими маршрутами прямування «Спринтерів» і «Богданів», повідомляє г. Сьогодні

Чиновники переконують, що проект розробляли фахівці, дослухаючись до думки водіїв і городян, але вступить він в силу тільки після того, як його відредагують самі городяни. Потім його обговорять і затвердять на комісії транспорту та зв'язку, а вже в серпні-вересні (після проведення тендеру) передадуть АТП-переможцям.

«У проект нової транспортної системи можуть вносити корективи всі жителі міста, це справжнє соцопитування. Всі, хто захоче взяти участь в обговоренні, повинні написати нам на електронну пошту свої побажання з приводу модернізації і залишити свій номер телефону», - каже голова постійної комісії з питань транспорту і зв'язку Олександр Бєляєв та просить у листі вказати час, коли людина найчастіше користується громадським транспортом, а також висловити свої побажання з приводу послуг перевезень.

«Так як це не революційний, а еволюційний проект, то в ньому передбачений поступовий перехід від мікроавтобусів до автобусів великої місткості, розрахованих на 30-40 місць для сидіння. Тому ми просимо мешканців написати, в яких автобусах, аж до кольору, вони хотіли б їздити», - каже Бєляєв.

Також у новому проекті нової транспортної мережі закладено і впровадження єдиного квитка. «Ми поступово будемо переходити на еропейськіх транспортну систему, через рік-півтора у нас з'явиться єдиний квиток. Якщо пасажиру потрібно буде добиратися з пересадками, то, купивши такий квиток, йому не доведеться платити двічі. Ми плануємо провести такі переговори з керівниками підприємств», - говорить Олександр Бєляєв.

 
Коментарі (0)