ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїНа Донбасі не припиняються обстріли

На Донбасі не припиняються обстріли

Терористи продовжують обстрілювати території Донбасу. У вогні були Піски, Опитне, Золоте, Щастя, Кримське та ряд інших населених пунктів Донецької та Луганської областей.

Впродовж першої половини ночі на Донбасі було зафіксовано близько 30 обстрілів. У більшості випадків із застосуванням артилерійських систем, що заборонені Мінськими домовленостями. Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Згідно з повідомленням, найгарячіше було на Донецькому напрямку. Із артилерії та мінометів ворог гатив по Пісках, Опитному, Шахті Бутовка, Березовому, Красногорівці.
 
Найактивніше бойовики обстрілювали позиції українських військ поблизу Старогнатівки із застосуванням артилерії калібру 122 мм.
 
На Луганському напрямку поблизу населених пунктів Золоте, Щастя, Кримське проросійські найманці били зі стрілецької зброї та гранатометів. А північніше Донецького було зафіксовано використання загарбниками мінометів калібру 120 мм.
 
На Артемівському напрямку населений пункт Луганське був обстріляний з РСЗВ «Град» й 120-мм мінометів, а Лозове з 122-мм артилерійських систем. Окрім того, в районі Золотого ворог гатив зі стрілецької зброї, гранатометів та зенітних установок.
 
З опівночі значно зросла кількість випадків застосування реактивних систем залпового вогню.
 
Тричі з «Градів» була обстріляна Старогнатівка, що на Донеччині. Також по одному разу Гранітне та Богданівка на цьому напрямку.
 
За ніч було зафіксовано 15 прольотів БПЛА противника. Переважно на Луганщині та Маріупольському напрямку.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», влада Луганської області прийняла рішення припинити подачу води на окуповану територію регіону – так звану ЛНР. Таке рішення було прийнято, як відповідь на перебиту «ЛНРівцями» головну лінію електропередач, яка забезпечувала світлом Станицю Луганську та  8 прилеглих сіл.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
06 Червня 2015 p. 20:34
На своєму історичному шляху українці постійно потерпають від агресивних зовнішніх втручань. Але ці зовнішні втручання, на мою думку, є вторинними негараздами, тобто є наслідками негараздів у самому українському суспільстві, а саме наслідками відношення українських можновладців до простих людей. Принцип ставлення влади до простих громадян у 2010-2013 роках був такий: керуючись інтересами , супротивними інтересам простої людини, якусь неправду штучно називають правдою ( або навпаки) і це відтоді має бути так (має силу закону). Таким чином, тимчасова мета була досягнута: держава перемогла свого пересічного громадянина ( позбавила його, наприклад, роботи, грошей або житла, або ще чогось, або усього разом). Здавалося б, ура і слава. ----------------------------------- Тільки згодом наслідками таких "перемог" стають анексії територій, ДНРи, ЛНРи та агресивні зовнішні втручання.