ГоловнаНовини ЖКГТранспортНа Донбасі з'являться два нові аеропорти

На Донбасі з'являться два нові аеропорти

Для відновлення авіасполучення на Донбасі побудують два нові аеропорти, на наступному тижні затвердять остаточно, в районі яких міст.

 

Для відновлення авіасполучення на Донбасі побудують два нові аеропорти, на наступному тижні затвердять остаточно, в районі яких міст. Про це під час виїзної наради парламентської фракції "Слуга народу" в Трускавці повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубрак.

Кубрак нагадав, що в 2014 р на сході України діяло три аеропорти - в Донецьку, Маріуполі та Луганську.

Зараз один аеропорт планують побудувати між Маріуполем і Бердянськом, передає "Укррудпром".

"Це приблизно 30 км від Маріуполя і 20 км до Бердянська. Ми зараз точку погоджуємо з Генштабом ВСУ, остання нарада у нас було на цьому тижні", - уточнив Кубрак.

Другий аеропорт буде в районі Краматорська і Слов'янська - можливо, в Святогорську.

"Є пропозиція - Святогірськ. Може бути там, якщо буде вирішене питання з релігійними громадами (зі Святогірської лаврою)", - сказав міністр.

Кубрак додав, що на наступному тижні відбудеться нарада, на якому остаточно визначать місця для будівництва аеропортів.

"Якщо з місцями визначимося, то за два роки ми аеропорти побудуємо", - запевнив Кубрак.

Зараз на території Донецької та Луганської областей немає діючих цивільних аеропортів. Аеропорти в обласних центрах були повністю зруйновані в ході бойових дій в 2014 р

Найближчі діючі аеропорти, якими можуть скористатися жителі Донецької та Луганської областей, знаходяться в Запоріжжі, Дніпрі та Харкові.

 

 

 
Коментарі (0)