ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа допомогу безробітним Уряд виділив 6 мільярдів гривень

На допомогу безробітним Уряд виділив 6 мільярдів гривень

У Кабміні вирішили подбати про тих, хто став безробітним внаслідок введення владою карантинних обмежень

У Кабміні вирішили подбати про тих, хто став безробітним внаслідок введення владою карантинних обмежень. Відповідно до постанови уряду Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України отримає 6 мільярдів гривень. Про це пише телеграм-канал Україна. Головне.

У зв'язку зі збільшенням кількості українських громадян, які втратили свої робочі місця через введення карантину в країні, уряд направив 6 мільярдів гривень на виплати постраждалим. Крім того, в уряді розпорядилися про порядок використання виділених коштів, які будуть спрямовані на відповідні виплати. Про це повідомили в прес-службі Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Так, згідно з постановою Кабміну, 1,277 мільярдів гривень спрямовані на виплату допомоги по безробіттю для тих, хто зареєструвався в Центрі зайнятості. При цьому були також відрегульовані мінімальний і максимальний розмір виплат для безробітних до 1 тисячі гривень і 8 408 гривень відповідно. Також даний посібник буде призначатися і виплачуватися уже з першого дня реєстрації, а не з 7 дня, як було до цього. Ті громадяни, які були звільнені за власним бажанням, також отримають державну допомогу з 1 дня, а не через 3 місяці.

Ще уряд виділив 4,723 мільярдів гривень для тих, хто повинен отримувати допомогу в зв'язку з частковою втратою роботи, і на допомогу представникам малого та середнього бізнесу на період карантинних обмежень для виплати заробітних плат сотрудікам, яких перевели на скорочений робочий графік.

Варто відзначити, що карантин вкрай негативно відобразився на доходи українців. У зв'язку з введенням оранічітельних заходів для стримування поширення коронавирусной інфекції офіційно без роботи залишилися близько 156 тисяч українців, які подали відповідні заяви на реєстрацію в Центрі зайнятості як безробітні.

 

 
Коментарі (0)