ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНа газифікацію Криму необхідно 1 млрд грн

На газифікацію Криму необхідно 1 млрд грн

В 2011 р. на газифікацію кримських сіл було виділено 54 млн грн. «Дві третини сіл не газифіковані, і на повну газифікацію Криму необхідно близько мільярда гривень.

На повну газифікацію населених пунктів Криму необхідні кошти в розмірі близько 1 млрд грн. Про це повідомив голова ВАТ «Кримгазбуд» Петро Зайцев.

Про це «У.К.»  повідомили у  прес-службі Верховної Ради АРК.

За його інформацією, в 2011 р. на газифікацію кримських сіл було виділено 54 млн грн. «Дві третини сіл не газифіковані, і на повну газифікацію Криму необхідно близько мільярда гривень. Багато об'єктів не добудовані. Однак і в 2012 році в плані управління капітального будівництва на газифікацію сіл коштів поки не передбачено», - сказав Зайцев.

Голова тимчасової комісії, депутат кримського парламенту Сергій Романенко нагадав, що за час роботи програми введено в експлуатацію 1038 об'єктів нового житла загальною площею 80 тис. кв м, проведено 135 км газопроводу, залучено понад 16 млн грн приватного капіталу для будівництва, закріплено 969 осіб для роботи на селі, створено 793 робочих місця, надана фінансова допомога для розвитку господарств у сумі 1 млн 637 тис. грн, 109 сільських молодих сімей забезпечені житлом, доход у бюджети всіх рівнів склав 51 млн грн.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Республіканського комітету Автономної Республіки Крим по паливу, енергетиці та інноваційній політиці Вадим Жданов повідомляв, що рівень газифікації в Автономній Республіці Крим становить 69%.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)