ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНа «газову» знижку від Росії можуть вплинути борги Києва

На «газову» знижку від Росії можуть вплинути борги Києва

Москва буде враховувати позицію Києва щодо виплати по зовнішніх боргових зобов’язаннях при прийнятті рішення про надання знижки на газ для України. В Міненерго РФ наголошують, що між країнами є відносини і в інших сферах.

Російська Федерація, при прийнятті рішення про надання знижки на природний газ для України, може враховувати позицію Києва щодо невиплати боргових зобов'язань перед РФ. Про це заявив Міністр енергетики Росії Олександр Новак, передають «Риа Новости».

«Це буде вирішувати уряд Росії... Можливо, це (несплата Україною боргів, – ред.) буде якось враховуватися, так як у нас є відносини в різних сферах», - підкреслив глава Міненерго.
 
Зауважується, що Верховна Рада підтримала законопроект, який дозволяє уряду не сплачувати частину зовнішніх боргів.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за тиждень збільшили заборгованість перед НАК «Нафтогазом України» на 1,3 млрд грн. (6,15) – до 23 млрд грн. Зокрема, підприємства ТКЕ, ТЕЦ заборгували НАКу за газ, використаний для виробництва теплової енергії  близько 67% (15, 3 млрд грн), борг ТЕЦ за «блакитне» паливо, яке використовувалось для генерування електроенергії – 23% (5,4 млрд грн)від загальної суми. Найменший борг у прямих промислових споживачів – 10% (2,3 млрд грн).
 
Коментарі (0)