ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНа енергоблоці №2 Зміївської ТЕС розпочато пусконалагоджувальні роботи

На енергоблоці №2 Зміївської ТЕС розпочато пусконалагоджувальні роботи

Зміївська ТЕС першою в Україні переходить з дефіцитного енергетичного вугілля марок «АШ» та «П» на використання вугілля газової групи, що є вкрай важливим проектом в підвищенні енергонезалежності і енергобезпеки Зміївської ТЕС
Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час зустрічі з делегацією Мінстерства енергетики Сполучених Штатів Америки 31 травня, наголошуючи на здійсненні заходів щодо зменшення використання вугілля антрацитової групи, розповів про пусконалагоджувальні роботи після технічного переоснащення на енергоблоці №2 Зміївської ТЕС.
 
За інформацією ПАТ «Центренерго», учора 30 травня 2017 року, з випередженням усіх графіків, на енергоблоці ст. № 2 Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» завершено комплекс будівельно-монтажних робіт з технічного переоснащення систем подачі, приготування та спалювання антрацитового палива з переведенням котлоагрегатів на використання вугілля марки «Г» і «ДГ» та о 12:19 успішним підключенням до мережі ОЕС України розпочато етап пусконалагоджувальних робіт для підготовки основного і допоміжного обладнання до комплексного випробування.
 
Згідно з наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 31.10.2016 № 648 (зі змінами, внесеними наказом Міненерговугілля від 14.04.2017 №273) введення енергоблоку ст. № 2 в промислову експлуатацію передбачено до 1 вересня 2017 року. Енергоблок № 5 Зміївської ТЕС має бути переведено на марку «Г» до 15 вересня 2017 року.
 
Таким чином,  Зміївська ТЕС першою в Україні переходить з дефіцитного енергетичного вугілля марок «АШ» та «П» на використання вугілля газової групи, що є вкрай важливим проектом в підвищенні енергонезалежності і енергобезпеки не тільки Зміївської ТЕС, а й всієї об’єднаної енергосистеми України. Це своєю чергою поліпшить збут вугледобувним підприємствам України та забезпечить теплом жителів селища Слобожанське.
Паралельно з технічними роботами на Зміївській ТЕС триває  накопичення складських запасів вугілля. На сьогодні його обсяги складають понад 110 тис. т, що забезпечить подальшу роботу електростанції, та стабільне проходження опалювального сезону 2017/2018 рр.

ПАТ «Центренерго» має плани подальшого впровадження кроків зі збільшення частки використання вугілля марок «Г» та «ДГ» в балансі палива на електростанціях Товариства. 

 
Коментарі (0)