ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНа Юзівській площі цьогоріч з'являться три свердловини

На Юзівській площі цьогоріч з'являться три свердловини

У Міненерго сподіваються, що до кінця цього року Shell пробурить перші три свердловини на на Юзівській площі. Відповідна інвестиційна програма вже затверджена.

Компанія Shell планує пробурити три свердловини на Юзівській площі (Харківська та Донецька обл.) в 2014 році. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, - інформує «Інтерфакс-Україна».

«У січні 2014 року ми затвердили інвестиційну програму на цей рік. Сподіваємося, що до кінця року будуть пробурені перші три свердловини, так за програмою, і вже на початку 2015-го отримаємо перший газ з цих свердловин», - сказав він.

Нагадаємо, у 2012 році переможцем конкурсу на розробку Юзівської площі (7,886 тис кв км, розташована на території Харківської та Донецької областей) стала англо-голландська компанія Shell.

Харківська облрада більшістю голосів 17 січня 2013 року прийняла рішення про погодження проекту Угоди про розподіл продукції між Україною та компаніями Shell, «Надра Юзівська» при розробці Юзівської площі.

Україна 24 січня 2013 року підписала угоду про розподіл продукції (УРП) на 50 років з компанією Shell, яка буде інвестувати і добувати газ на Юзівській площі.

Пізніше в Харкові і області пройшла низка акцій протесту проти планів Shell з видобутку нетрадиційного газу в регіоні.

У Гаазі ТОВ «Надра Юзівська» і Royal Dutch Shell 12 вересня 2-13 року підписали операційне угоду, яка фактично дозволяє розпочати роботи на Юзівському родовищі природного газу.

 
Коментарі (1)
I am2
28 Січня 2014 p. 17:48
Мы же так удачно снизили цену на газ!!! Зачем же теперь делать лишние дырки в земле? Или Россия сегодня пообещала скидку, а завтра передумала, поэтому от идеи добычи сланцевого газа и не отказываются.