ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНа Харківщині понад 200 тис. газових приладів потребують заміни

На Харківщині понад 200 тис. газових приладів потребують заміни

Роботи з заміни застарілого газового обладнання можуть проводитись організаціями, які мають державні дозволи на виконання таких робіт.

Роботи з заміни застарілого газового обладнання можуть проводитись організаціями, які мають державні дозволи на виконання таких робіт.

Мешканці Харківської області використовують понад 200 тис. застарілих газових приладів, з коефіцієнтом корисної дії близько 60%. У сучасних приладів ця характеристика енергоефективності перевищує 90%. Це дозволяє ощадливо використовувати природний газ.

Про це йдеться в повідомленні "РБК-України" з посиланням на  прес-службу компанії.

Заміна застарілого, низькоефективного газового обладнання – це один з заходів для економії палива. Роботи з заміни застарілого газового обладнання можуть проводитись організаціями, які мають державні дозволи на виконання таких робіт.

"Роботи з заміни обладнання повинні виконуватись спеціалізованими організаціями. Такі організації нададуть кваліфіковані консультації і поради споживачу, виконають роботи з дотриманням всіх вимог безпеки. Самовільні установки газових приладів не дадуть бажаного ефекту, лише створять ризик аварійної ситуації", - зазначив головний інженер ПАТ "Харківгаз" Вячеслав Іванченко.

Придбання газового обладнання ПАТ "Харківгаз" рекомендує здійснювати в спеціалізованих торгівельних мережах, утримуватись від придбання  газових приладів, що вже були у вжитку. Адже технічний стан та справність обладнання, що використовувалось, може визначити тільки фахівець.

При заміні старого газового обладнання на нове такої ж потужності, без зміни місця розташування приладу необхідно внести зміни до проекту газифікації житла. Далі, виконати монтажні роботи та здійснити пуск газу.

Якщо ж при заміні обладнання змінюється його потужність або розташування – необхідно оформити технічні умови, підготувати і погодити новий проект, провести монтажні роботи та пуск газу.

При виборі нових газових приладів слід пам’ятати, що потужність лічильника газу повинна відповідати потужності всього газового обладнання в будинку. В разі, якщо потужність підключених газових приладів буде вищою, знадобиться заміна приладу обліку.

Консультації щодо встановлення, заміни газового обладнання також можна отримати в центрах обслуговування ПАТ "Харківгаз" за місцем проживання або за телефоном (057) 766-21-04, 067 01 13 104.

 

 
Коментарі (0)