ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКращий сир для смачної піци

Кращий сир для смачної піци

Здається немає людини, котра б не любила піцу. Тепла та запашна – італійська страва така різна, але завжди однакова смачна

Здається немає людини, котра б не любила піцу. Тепла та запашна – італійська страва така різна, але завжди однакова смачна. До її складу можуть входити найнеймовірніші інгредієнти, та є один, без якого піцу не реально уявити – це сир. Ароматний і тягучий – він стає основою композиції. Здавалося, що б складного в його використанні, проте існують деякі правила.

Вибираємо сир

У складі страви має бути, як мінімум два сира, хоча зараз кожен може замовити піцу із будь-якими компонентами.

Перший шар сиру

Якщо піцайоло змазав корж тіста соусом, то за наступним кроком він притрусить його натертим сиром. Для цього бажано використовувати молоді сорти. Вони гарно плавляться, адже за 2 неділі дозрівання ще не втратили міцності структур. В результаті корж залишається хрустким, а начинка стає тягучою. Однією з причин подібного вибору являються і смакові якості інгредієнту. Для молодого сиру не характерне яскраве проявлення смаку, тобто він дозволить відчути тонкощі й усіх інших складових елементів.

Універсальними сортами для першого шару вважають Моцареллу й Бринзу. Вони гарно смакують, як з шинкою, так і з рибою.

  • Моцарелла. Без неї неможливо уявити італійську піцу. Нейтральний смак сорту здатний підкреслити відтінки всіх інших складових страви. Вона ніколи не застигає на коржі, залишається м’якою і тягучою.
  • Бринза. Ніжний трішки солонуватий вершковий сир, що легко плавиться. Він низькокалорійний і ладен надати всім складовим піци деякої пікантності.

Другий шар сиру

Його слід вважати завершаючим етапом гармонійної композиції. Краще всього підійдуть тверді сорти, що дозрівали не менше, чим півроку. Вони зроблять начинку достатньо смачною та пікантною. Щоб корж не підсохнув, а сирний шар остаточно не розплавився, треба випікати, використовуючи високі температури. В результаті начинка стане легкою та ароматною.

Для другого шару частіше всього обирають:

  • Пармезан. Він наділений солонуватим і ледь гіркуватим присмаком. Гарно підходить до м’яса. Цей сорт не тягнеться, та наділяє піцу всіма необхідними смаковими відтінками.
  • Маасдам. Створює на страві розплавлений шар з горіховим присмаком. Підходить для використання після піврічної витримки.
  • Голландський сир. Найбільш популярний інгредієнт. В ньому вдало поєднані горіхові та вершкові нотки, тому сорт гарно смакує, як з м’ясом, так і з овочами. Нерідко використовується для створення обох шарів сиру у піці.

Обирайте їжу та напої, представлені в меню, та не бійтеся експериментувати, – доставка піци привезе замовнику будь-яку обрану ним страву.

 
Коментарі (0)