ГоловнаНовини ЖКГТранспортХарківський транспорт їздитиме за новою схемою

Харківський транспорт їздитиме за новою схемою

Нова схема руху транспорту була введена сьогодні, 3 січня, у Харкові на перехресті вулиць Героїв Праці, Шевченка, Сидора Ковпака і спуску Жилярді.

Про це повідомив директор Департаменту транспорту Сергій Дульфан, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Харківської міськради.
 
«Сьогодні на одному з ключових перетинів доріг у Харкові введена нова організація дорожнього руху. Це було одне з найбільш проблемних перехресть у годину пік: практично половина Салтівки виїжджала в центр міста, через що тут постійно були досить великі затори. Сьогодні ми об'єднали три світлофорних об'єкти в один комплекс, який регулюється єдиним контролером четвертого покоління. Подібна схема дозволила повністю розвантажити вулицю Героїв Праці, а на вулицю Шевченка тепер забезпечений безперешкодний виїзд. Істотно поліпшені показники швидкості та безпеки дорожнього руху», - повідомив директор Департаменту транспорту.

Як повідомив Сергій Дульфан, крива, яка з'єднує вулицю Героїв Праці з вулицею Шевченка (при русі по Шевченка в бік Салтівки), реконструйована, розширена, і тепер по ній здійснюється двосторонній рух. При русі в напрямку від вулиці Шевченка до вулиці Героїв Праці функціонує одна смуга руху, а при русі в зворотному напрямку - дві. Щоб розмежувати транспортні потоки і позначити напрямку руху, зараз тимчасово смуги розділені пластиковими відбійниками.

Сергій Дульфан зазначив, що навесні роботи на перехресті будуть продовжені. Територію, прилеглу до перехрестя, упорядкують, на проїжджій частині укладуть ще один шар асфальту. Зупинку громадського транспорту перенесуть у більш зручне місце.
 
Директор департаменту також уточнив, що замість пластмасових відбійників, які зараз розділяють дві зустрічні смуги, навесні на покриття нанесуть дорожню розмітку.
 
Він повідомив, що на сьогодні світлофорний комплекс працює у своєму основному режимі, але в перспективі вводитимуться й інші режими, наприклад, режим вихідного дня, режими для літнього та зимового періодів, коли транспортні потоки зменшуються або збільшуються.

 
Коментарі (0)