ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНа харківську воду встановили «нові» ціни

На харківську воду встановили «нові» ціни

У Харкові оприлюднили «нові» тарифи на послуги з централізованого водопостачання. Однак, підвищення цін на воду по регіонах буде неоднакове.

У Харкові оприлюднили тарифи на послуги централізованого водопостачання, які підвищуються з 1 травня цього року. Відповідно до Постанови НКРЕКП №872 «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення» підприємство встановлює єдині тарифи для всіх категорій споживачів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КП «Харківовдоканал».

Відтак, з наступного місяця у Харкові встановлено наступні тарифи:

на послуги централізованого водопостачання – 5,676 грн за куб. м (з ПДВ). Раніше ціна складала 5,172 грн за кубометр води.

Послуги з централізоване водовідведення коштуватимуть 3,216 грн за 1 куб. м (з ПДВ). До 1 травня тариф було встановлено на рівні 3,036 грн за 1 кубометр.

Нагадаємо, підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання, відповідно до вищезгаданої Постанови, здійснюватиметься нерівномірно - від 4% до 100%, залежно від того, про яке водопостачальне підприємство йдеться. До прикладу, у регіонах, водоканали яких залучили валютні кредити на модернізацію систем водопостачання, «прозора» подорожчає більше через девальвацію гривні, а у тих областях, де вартість води і так висока, тариф піднімуть на 3-5%. Тож, в середньому по Україні вартість кубометра води зросте приблизно на 15%.

 
Коментарі (0)