ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНа Херсонщині без опалення залишаються сотні будинків

На Херсонщині без опалення залишаються сотні будинків

На Херсонщині близько 400 споживачів перебувають без газопостачання. Причиною цього стало різке зниження температури повітря та зменшення тиску на комунальному газопроводі.

У місті Генічеськ Херсонської області близько 400 абонентів приватного сектору залишаються без газопостачання. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Херсонської ОДА.

«Через пониження температури повітря та обмеженою потужністю по видобутку газу Стрілкового родовища 2 січня сталося пониження тиску на комунальному газопроводі. Внаслідок чого у 1800 абонентів багатоповерхових будинків та 400 абонентів приватного сектору м. Генічеська не вистачило тиску газу для роботи газових автономних опалювальних приладів», - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим, дві газорозподільні станції «Харківтрансгазу» були переведені з автоматичного на ручне керування. Станом на ранок 3 січня газопостачання в багатоповерхівках відновлено.

Наразі залишаються проблеми з газопостачанням 400 абонентів приватного сектору.

Примітно, в місті розгорнуто три пункти обігріву на базі 1-ї ЗОШ, спортивної школи-інтернат та ВПУ-17 із можливістю прийняти до 280 осіб з харчуванням та ночівлею.

За участю рятувальників ДСНС та соціальних служб району організовано соціальні патрулі, які проводять обхід будинків та квартир з метою доведення до населення інформації про наявність та можливість відвідування пунктів обігріву, надання допомоги по забезпеченню твердим паливом та електрообігрівачами з розрахунку на 2-3 доби.

Також, організовано чергування транспорту для доставки населення у разі потреби до пунктів обігріву.

Нагадаємо, у Криму в деяких містах відключають котельні, що, відповідно, призводить до припинення теплопостачання споживачам. Зауважують, що на півострові наразі мінусова температура.

 
Коментарі (0)