ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНа Хмельниччині встановлюють теплоелектростанцію потужністю 45 МВт

На Хмельниччині встановлюють теплоелектростанцію потужністю 45 МВт

У Кам'янець-Подільському завершують встановлювати теплоелектростанцію потужністю майже 45 МВт з комбінованим виробництвом теплової та електричної енергії твердопаливними і газовими котлами.
У Кам’янець-Подільському, що на Хмельниччині, завершують встановлювати теплоелектростанцію потужністю майже 45 МВт із комбінованим виробництвом теплової та електричної енергії твердопаливними та газовими котлами.
 
У якості біомаси буде використано відходи сільського та лісового господарства: в основному, солому, кукурудзу та щепу.
 
Будівництво комплексу почалося ще у 2015 році. Вартість проекту -  9,6 млн доларів. Кошти надав Світовий банк у кредит під 0,01 % річних.  
 
Над будівництвом такого потужного об’єкту працюють фахівці з 9 країн Європи.
 
ТЕС оснащено турбіною з модулем ОRС (Organic Rankine Cycle – органічний цикл Ренкіна). Кам’янець-Подільський стане не просто першим, а й третім у Європі та п’ятим у світі містом, яке використовуватиме цей сучасний метод виробництва тепла.
 
За оцінками експертів, окупність проекту – 5 років.
 
Після впровадження ТЕС на біомасі місто очікує зменшення споживання газу на 15,5 млн м3на суму близько 115 млн гривень у рік.
 

Із 15 червня 2018 року почнуть тестувати станцію і вже в липні планується офіційне відкриття  та введення в експлуатацію об’єкту. 

 
Коментарі (0)