ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа Хмельницькій АЕС розпочинається підготовка до зведення енергоблоків

На Хмельницькій АЕС розпочинається підготовка до зведення енергоблоків

На Хмельницькій АЕС розпочинається підготовка до зведення енергоблоків ХАЕС-5 та ХАЕС-6 за технологією Westinghouse АР1000
На Хмельницькій АЕС розпочинається підготовка до зведення енергоблоків ХАЕС-5 та ХАЕС-6 за технологією Westinghouse АР1000. На будівельному майданчику станції почалися підготовчі роботи для будівництва градирень майбутніх енергоблоків, про це повідомила пресслужба Міненерго.   
 
Участь у церемонії старту проєкту взяли міністр енергетики України Герман Галущенко, посол США в Україні Бріджит Брінк, в.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін і президент та виконавчий директор Westinghouse Electric Company Патрік Фрагман.  
 
Очільник Міненерго нагадав, що у співпраці з українськими фахівцями Westinghouse за рекордні строки виготовив новий вид ядерного палива, що зруйнувало російську монополію на ринку.  
 

Очільник Міненерго наголосив, що АР 1000 – найсучасніша технологія, важливою особливістю якої є можливість маневрування. «Особлива риса американської технології АР 1000 - можливість маневрування блоків. Сьогодні ворог б’є і знищує саме балансуючі потужності української енергетики, тому побудова блоків з можливістю маневрування дуже важлива для нас. І це наша відповідь терористам, вони ніколи не позбавлять нас світла, а нові технології дадуть нам змогу вистояти», - зазначив міністр.  

 
Коментарі (0)