ГоловнаНовини ЖКГЖитлоНа Київщині будуватимуть житло для переселенців за кошти американського благодійника

На Київщині будуватимуть житло для переселенців за кошти американського благодійника

Американський благодійник Делл Лой Хансен виділить кошти на благодійні програми в Україні та створить більше місць для проживання у соціальних “містечках Хансена”

 

Американський благодійник Делл Лой Хансен виділить кошти на благодійні програми в Україні та створить більше місць для проживання у соціальних “містечках Хансена”. Про це він заявив на Другому Міжнародному Саміті міст і регіонів.

Особливу увагу Хансен зараз хоче приділити допомозі літнім людям.

“Я хочу допомогти саме літнім людям. Ми хочемо відкрити ще 100 місць проживання у "Містечку". Є мета, щоб літні люди не лише жили у безпечних умовах, але й мали змогу утримувати городи, тримати господарство. І мали доступ не лише до якісних медичних чи соціальних послуг, але й сходити, наприклад, у перукарню чи кавʼярню”, — сказав Хансен.

За словами благодійника, за декілька місяців мають бути зведені чотирикімнатні будинки, приклади яких вже є в селі Андріївка, що на Київщині. 

“Ми будуватимемо будинки для літніх людей, які втратили домівки. Хочемо, щоб усі випалені війною землі знову розвивалися”, — зазначив він.

Хансен уклав 50 контрактів з будівництва соціального житла на Київщині. Будівництво планують завершити до кінця 2024 року. Хансен планує залучати кошти для допомоги у придбанні житла за програмою “єВідновленння”. Американська сторона буде покривати всі необхідні витрати щодо ремонту.

 

 

 
Коментарі (0)