ГоловнаНовини ЖКГЖитлоНа Київщині відкривають гуртожиток для ВПО

На Київщині відкривають гуртожиток для ВПО

У Київській області збудували новий будинок для вимушених переселенців

 

У Київській області збудували новий будинок для вимушених переселенців.

В Михайлівці-Рубежівці збудували сучасний гуртожиток для людей, які були вимушені лишити свої домівки через війну. Тепер в Ірпінській громаді відкриють нове житло. Відомо, що туди вже підключили електропостачання, а також монтують котли. 

Про це в соціальній мережі розповів перший заступник ірпінського міського голови Андрій Кравчук. За його словами, прокласти нову лінію електропостачання до будівлі вдалося завдяки спільним зусиллям Ірпінської міської ради та благодійного фонду "Житло для ВПО". Посадовець зазначив, що тепер занедбана споруда у селі Михайлівка-Рубежівка Ірпінської міської територіальної громади перетворилась на Центр соціалізації для ВПО. 

Андрій Кравчук розповів, що це гуртожиток, в якому зможуть проживати 19 родин. Ці квартири обладнані звукоізоляцією, власними кухнями та ванними кімнатами. Крім того, для переселенців також збудували окремий коворкінг простір, ігрові кімнати для дітей та комори для зберігання речей. Посадовець зазначив, що це будуть смарт-квартири. Відкриття гуртожитку запланували на кінець січня. 

Слід зауважити, що смарт-квартира - це квартира з невеликою площею, приблизно від 18 до 30 квадратних метрів. Зазвичай таке житло дуже компактне з продуманим плануванням. 

"Нагадаю, проєкт відновлення гуртожитку спільно розпочали Благодійний фонд "ЖИТЛО для ВПО" та Ірпінська міська рада. Донором проєкту стала польська компанія "Dom Development". Дякую підрядникам, будівельникам, благодійникам та кожному, хто щоденно робить все можливе, щоб родини якнайшвидше отримали своє тимчасове житло", - зазначив перший заступник ірпінського міського голови.

Раніше повідомлялося, що в Київській області збудували одноповерхове містечко для літніх людей. Ці будиночки були зроблені для літніх людей, які були вимушені переїхати з Херсонської, Донецької, Запорізької областей та інших регіонів України через війну. Наразі "Чудо-містечко" налічує вже близько 100 будиночків Відомо, що проєкт започаткував благодійний фонд "До України з любов'ю". Цей фонд створила українка Світлана Міллер у США в 2022 році. Фінансування надав інвестор з США Делл Лой Хансен.   

"Ми побачили очі людей похилого віку, які живуть там без жодної надії. Багато людей поважного віку залишилось без нічого. У них немає сил та коштів, щоб будувати своє життя знов. Для них втрата житла – це втрата життя", - зазначила Тетяна Рябоволова, директорка української філії фонду. 

Фонд планує розбудувати там ще багато цікавого для місцевих жителів. Наприклад, клуб, в якому буде бібліотека, стоматологічний кабінет, перукарня, лікар та сцена. Містечко адаптоване для людей з інвалідністю – тут зводять обладнані будинки для людей на кріслі колісному та тих, хто не встає з ліжка. На території також є бомбосховище.

 

 

 

 
Коментарі (0)