ГоловнаНовини ЖКГТранспортНа Київщині відновили ще один зруйнований міст

На Київщині відновили ще один зруйнований міст

У Київській області відбудували зруйнований російськими окупантами міст через річку Жерева

 

У Київській області відбудували зруйнований російськими окупантами міст через річку Жерева. Він з'єднує села Жеревпілля та Розважів у Вишгородському районі.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на  голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафу Найєма.

Цей міст зруйнували російські військові після відходу з Київщини у березні 2022 року. Вони загнали на переправу автомобіль "Урал", завантажений боєприпасами, і підірвали.

Наслідки виявилися жахливими — міст був розбитий вщент. Під час робіт з його відбудови неодноразово знаходили вибухонебезпечні предмети.

Відновлений міст через річку Жерева розташований на автомобільній дорозі територіального значення та зʼєднує села Жеревпілля та Розважів.

Це один з шести мостів, які відновлять за кошти Експортно-кредитної агенції уряду Великої Британії (UKEF). Це перший в Україні проєкт з таким видом фінансування будівельних робіт. Надалі цей фінансовий інструмент планують розширити й на інші об'єкти та сфери відновлення.

Як повідомляють у Службі відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області, автошлях територіального значення, на якому розташовано міст, є альтернативним маршрутом для громади. Міст завдовжки 36 метрів значно спростить сполучення для місцевих мешканців та забезпечить стабільну роботу транспортної мережі Київщини.

Які роботи виконано?

змонтовано балки;

влаштовано монолітну плиту, встановлено деформаційні шви;

монолітні тротуари;

гідроізоляція;

водовідведення;

влаштовано два шари асфальтобетону;

нанесена розмітка.

 

 

 
Коментарі (0)