ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВНа Київщині запустять роздільний збір упаковки за новим принципом

На Київщині запустять роздільний збір упаковки за новим принципом

Це підготує громаду до впровадження майбутнього Закону "Про упаковку та відходи упаковки"

 

Це підготує громаду до впровадження майбутнього Закону "Про упаковку та відходи упаковки" 

На Київщині у Броварах та селах Княжичі й Требухів створять систему роздільного збору відходів упаковки. Відповідний договір підписали об'єднання виробників товарів в упаковці, що діє за принципом розширеної відповідальності Recopack та Броварська територіальна громада, йдеться на Facebook-сторінці обʼєднання. 

Зазначається, що зараз фахівці обʼєднання спільно з місцевим  департаментом ЖКП розробляють План роздільного збору відходів упаковки. Він стане частиною майбутнього місцевого плану з управління відходами. В повідомленні розповіли, що також підписано договір про спільні дії у сфері обслуговування системи роздільного збирання відходів упаковки в громаді з ТОВ "Селтік ТБО". Підприємство буде здійснювати збирання, перевезення та сортування відходів. Майбутні рециклінгові підприємства визначаються. 

“Recopack готується вже зараз до впровадження майбутнього Закону "Про упаковку та відходи упаковки", який має бути прийнятий вже в цьому році”, – йдеться у повідомленні. В обʼєднанні додали, що до ініціативи Recopack незабаром приєднаються нові громади. Нагадаємо, парламентський Комітет з питань екологічної політики та природокористування на засіданні 2 жовтня провів попереднє обговорення законопроєкту №10066 “Про упаковку та відходи упаковки”, який регламентує поняття розширеної відповідальності виробника (РВВ).

 

 

 
Коментарі (0)