ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаНа кінець липня борг населення за комуналку склав 64,3 млрд грн

На кінець липня борг населення за комуналку склав 64,3 млрд грн

Борг українців за оплату комуналки на кінець липня 2021 року знизилися на 3%, у порівнянні з червнем, і нині становить 64.3 млрд грн. Найбільше українці заборгували за газ і його розподіл.
Борг українців за оплату комуналки на кінець липня 2021 року знизилися на 3%, у порівнянні з червнем, і нині становить 64.3 млрд грн. Найбільше українці заборгували за газ і його розподіл. 
 
Такі цифри наводить Державна служба статистики України, повідомляє ІА "Україна Комунальна".
 
Згідно з повідомленням, станом на кінець липня заборгованість населення за природний газ склала 23.7 млрд грн, за централізоване опалення та гарячу воду – 20.3 млрд грн, за управління багатоквартирними будинками – 5.5 млрд грн, за централізоване постачання холодної води та водовідведення – 6.5 млрд грн, за вивезення побутових відходів – 1.2 млрд грн, за постачання електроенергії – 7.1 млрд грн.
 
У липні населення країни сплатило за житлово-комунальні послуги 12.4 млрд грн (117.3% нарахованих за цей період сум).
 
Загалом на кінець липня 2021 року заборгованість населення зі сплати комуналки становила за:
  • постачання та розподіл природного газу - 23,7 млрд грн,
  • постачання теплової енергії та гарячої води - 20,3 млрд грн,
  • за постачання та розподіл електричної енергії – 7,1 млрд грн,
  • за централізоване водопостачання та водовідведення – 6,5 млрд грн,
  • за управління багатоквартирним будинком – 5,5 млрд грн,
  • за надання послуг із вивезення побутових відходів – 1,2 млрд грн.
За даними Єдиного реєстру боржників, в Україні кількість боржників з оплати комунальних послуг у 2020 році зросла на 50%, при цьому найбільше в судовому порядку з українців стягують заборгованість перед теплопостачальниками.
 

Нагадаємо, раніше в Мінрегіоні розповіли, коли в Україні почнеться опалювальний період. У пресслужбі відомства зазначили, що опалювальний період починається, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить +8°C і нижче, а закінчується, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує +8°C.  

 
Коментарі (0)