ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа компенсацію за зруйноване житла в бюджеті передбачили 40 млн грн

На компенсацію за зруйноване житла в бюджеті передбачили 40 млн грн

Вперше за останні 5 років в Державному бюджеті на 2020 рік передбачені кошти на компенсацію зруйнованого житла.

Вперше за останні 5 років в Державному бюджеті на 2020 рік передбачені кошти на компенсацію зруйнованого житла. Як передає кореспондент «Донецьких новин», про це повідомив народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради України з прав людини Руслан Горбенко під час круглого столу «Довгострокові рішення для внутрішньо переміщених осіб: подальші кроки».

Горбенко уточнив, що мова йде всього про 40 млн грн, але в перебігу 5-ти років держава планує повністю розрахуватися по компенсації.

«Однак аналітика, яка буде отримана в наступному році, дасть можливість проаналізувати обсяг зруйнованого житла, що дозволить протягом 5 років повністю провести програму по компенсації», - запевнив народний депутат.

Як повідомлялося раніше, за час збройного конфлікту на Донбасі в результаті бойових дій було зруйновано або пошкоджено більше 50 тис. Житлових будинків. Обсяг передбачених законодавством виплат за пошкоджене і зруйноване житло істотно відрізняється.

В Україні змінено порядок отримання компенсації за зруйноване і пошкоджене на Донбасі житло. Головне нововведення - тепер люди повинні будуть звертатися не до суду, а до місцевих органів влади, при яких будуть створені спеціальні комісії.

 

 
Коментарі (0)