ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНа Львівщині планують почати видобуток газу

На Львівщині планують почати видобуток газу

Група "Нафтогаз" запустила у Львівській області дослідження, метою якого є опрацювання технології та виробничого процесу видобутку природного газу з вугільних пластів

 

Група "Нафтогаз" запустила у Львівській області дослідження, метою якого є опрацювання технології та виробничого процесу видобутку природного газу з вугільних пластів. Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

Ми продовжуємо воювати з окупантом на інформаційному фронті, надаючи виключно перевірену інформацію та аналітику.

Війна позбавила нас можливості заробляти, просимо Вашої підтримки.

Як зазначив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, Україна має одне з найвищих значень вмісту метану на тонну вугілля - в середньому 25 кубометрів на тонну, що у 10 разів вище, ніж у Канаді, а також 7-е місце у світі за запасами вугілля.

"Тому ця технологія у нас має значні перспективи. Наразі тривають дослідні роботи на обраній спільно з ДП "Львіввугілля" ділянці, а наприкінці 2023 року у випадку успішних результатів досліджень ми плануємо повноцінно запустити проект та розпочати буріння", – розповів він.

За основу взято досвід застосування технологій із вилучення метану з вугілля, який фахівці "Нафтогаз" вивчили на виробничих майданчиках США, Китаю та Канади.

"У світі цю технологію вже давно використовують. До прикладу, в США видобуток метану вугільних пластів перевищує 60 мільярдів кубометрів на рік, що майже втричі більше річного споживання газу в Україні. У нас також є значні перспективи і ми маємо їх використовувати", – зазначив Олексій Чернишов.

Як вказують у "Нафтогазі", окрім додаткового внеску для зміцнення енергонезалежності України, технологія допоможе зробити безпечнішим видобуток вугілля, оскільки метан вугільних пластів впродовж сотень років розглядався виключно як "ворог шахтарів", джерело вибухів і раптових викидів вугілля й породи в шахтах.

"Нафтогаз" вийшов на прибуток у другому кварталі після 57,6 мільярда гривень збитку в першому

"На боротьбу з ним витрачалися (і витрачаються) значні матеріально-технічні, енергетичні та трудові ресурси. Масштабування ефективної та комерційно вигідної технології видобутку шахтного газу допоможуть зробити сферу загалом ефективнішою", - йдеться у повідомленні.

 

 

 
Коментарі (0)