ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаНа Львівщині збільшили кількість приватних сонячних станцій

На Львівщині збільшили кількість приватних сонячних станцій

Цього року на Львівщині подвоїли кількість приватних сонячних станцій.

Жителі Львівської області активно долучаються до розвитку альтернативної енергетики. Так, з початку 2017 року на Львівщині 43 домогосподарства встановили сонячні електростанції сумарною потужністю 572,5 кВт. Загалом на Львівщині таких станцій вже 100.

Про це йдеться у повідомленні Урядового порталу.

Як повідомляють у департаменті паливно-енергетичного комплексу енергозбереження Львівської ОДА, "домашні" СЕС дозволяють не лише заощаджувати, але і заробляти на продажу надлишків електроенергії за "зеленим" тарифом.

Порядок продажу та обліку «сонячної» електроенергії, а також розрахунків за неї затверджується Національноюкомісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, яка постановою від 30 червня 2017 року No 864 встановила нові "зелені" тарифи на закупівлю електричної енергії для приватних домогосподарств.

Так, для приватних будинків, які виробляють електрику з енергії сонячного випромінювання які вводяться в експлуатацію з 1 січня 2017 року по 31 грудня 2019 року , встановлений тариф – 529,24 коп/кВт•год (без ПДВ).

Як повідомлялося раніше, на Херсонщині запрацювала нова сонячна електростанція, яка генерує «зелену» електроенергію та здатна забезпечити електрикою 15 сіл у Херсонській області.

Нагадаємо, що на Трифонівській СЕС планували встановити сонячні панелі китайської компанії JA Solar і інвертори компанії АВВ, вироблені в Італії. Прогнозне  виробництво електроенергії становитиме 11-12 млн кВтг електроенергії щорічно. 

 

 
Коментарі (0)