ГоловнаНовини ЖКГТранспортНа львівські вулиці випустили новенький тролейбус

На львівські вулиці випустили новенький тролейбус

У Львові капітально ремонтують рухомий склад ЛКП «Львівелектротранс». Так, вслід за трамваями на лінії випускатимуть і відремонтовані тролейбуси.

На сьогодні у Львові капітально відремонтували один тролейбус, вже завтра він виїде на маршрут.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Як розповів директор тролейбусного депо Володимир Карпа, тролейбус, який відремонтували, не працював уже 2 роки. «Загалом до кінця року плануємо відремонтувати 6 тролейбусів. Вони вже йшли під списання. Але оскільки нам не вдалося придбати до ЄВРО 60 тролейбусів, то повертаємося до питання відновлювального ремонту. Так ми на 5-7 років продовжуємо життя тролейбусів», - розповів Володимир Карпа.

Вартість ремонту одного тролейбуса складає 150-180 тис. грн. Термін – 1 місяць.

За словами Володимира Карпи, відремонтовані тролейбуси підсилюватимуть маршрути з найбільшим пасажиропотоком. Це маршрути №2, 5, 13, 24.

У Львові щоденно на тролейбусних маршрутах курсує 57-58 тролейбусів. Заплановано, що на 1 січня 2013 року на лінії випускатимуть 60 тролейбусів.

Окрім того, у цьому році заплановано закупити вживані тролейбуси. Як додав Володимир Карпа, оголошено тендер на закупівлю 10 вживаних тролейбусів. Відкриття конкурсних пропозицій відбудеться у жовтні. «Новий львівський тролейбус коштує 2,2 млн грн. За ці кошти можна капітально відремонтувати або купити 10 вживаних тролейбусів», - зазначив Володимир Карпа.

«Плановий випуск, відповідно до нової маршрутної мережі, 85 тролейбусів.  Зараз ще не можемо вийти на цей рівень. Найближчі плани – 60 одиниць, а далі – закупівля вживаних тролейбусів хоча б у кількості 10 одиниць, щоб мати резерв на маршрутах в осінній та зимовий період. Цей період є складний, бо тоді часто виходять з ладу мотори через вологість та перепад температур», - зазначив начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Микола Жук.

 
Коментарі (0)