ГоловнаВибір редакціїТранспортНа м. Лівобережна відкриється перехоплюючий велопаркінг

На м. Лівобережна відкриється перехоплюючий велопаркінг

В Києві відкривається новий перехоплюючий велопаркінг, за допомогою якого можна, приїхавши в місто, пересісти на велосипед та дістатися роботи, не стоячи в заторах. Зберігання велосипеда обіцяють безкоштовно

Новий перехоплювальний велопаркінг відкриється 25 травня о 10:00 біля станції метро «Лівобережна» у Києві. Це буде третій паркінг, що дозволяє мешканцям міста залишати велосипед безкоштовно та під наглядом, таким чином долаючи частину шляху на роботу велосипедом.

На перехоплювальному велопаркінгу можна безкоштовно залишити велосипед під наглядом на 12 годин, зробити невеликий ремонт, взяти велосипед у прокат, придбати велоаксесуари тощо.

Мета створення такого паркінгу – поєднати велотранспорт з існуючою транспортною мережею. Можливість проїхати невелику відстань на велосипеді щодня та залишити його в безпечному місці робить велосипедний рух більш привабливим для мешканців віддалених районів Києва, спрощуючи та скорочуючи тривалість їхнього шляху на роботу.

«Перехоплювальний паркінг на Лівобережній зможе забезпечити послугами велосипедистів, які добиратимуться до метро на велосипеді з таких спальних районів як: Русанівка, Березняки, Дарниця, частини ДВРЗ, Воскресенки та Лісового масиву. Наша мета – надати можливість пересуватись власним велосипедом у повсякденному житті та популяризувати активний спосіб життя», – зазначив директор ТОВ «БайкБокс» Дмитро Васильков.

Перехоплювальні велопаркінги дозволяють велосипедистам економити час і кошти на проїзд. Для міста – це зменшення навантаження на дорожню мережу за рахунок збільшення частки велосипедних поїздок.

«Що більше людей користуватимуться велосипедами, то менше буде заторів на дорогах, вільніший громадський транспорт, чистіше повітря», – говорить Ксенія Семенова, радниця Київського міського голови з питань розвитку велоінфраструктури, координаторка роботи Асоціації велосипедистів у Києві.

Розташування велопаркінгу: ст. м. «Лівобережна», вул. Раїси Окіпної, 3.

Час роботи: з 8:00 до 20:00 – у будні дні, з 9:00 до 20:00 – у вихідні.

Зберігання велосипеда: перші 12 годин – безкоштовно, кожні наступні 12 годин – 10 грн.

 

 
Коментарі (0)