ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаНа Миколаївщині запрацювала найпотужніша в Україні вітроелектростанція

На Миколаївщині запрацювала найпотужніша в Україні вітроелектростанція

Введена у дію нова вітроенергетична установка парку у 3,2 МВт поки що є найпотужнішою в Україні.

Введена у дію нова вітроенергетична установка парку у 3,2 МВт поки що є найпотужнішою в Україні.

У Березанському районі Миколаївщини введено в експлуатацію другу чергу Тузлівської вітроелектростанції ТОВ «Вітряний парк «Причорноморський».

Про це повідомили у прес-службі Березанської РДА, йдеться у повідомленні ІА ZIK.

«В Березанському районі введено в експлуатацію другу чергу Тузлівської ВЕС ТОВ «Вітряний парк «Причорноморський», яка розташована в межах Тузлівської сільської ради. Вітропарк «Причорноморський» почав свою роботу у жовтні 2016 року. Сьогодні загальна потужність вітроенергетичних установок парку становить 5 МВт. Загалом же його планова потужність розрахована на виробництво 30 МВт електроенергії», – йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що введена у дію нова вітроенергетична установка парку (ВЕУ 001) у 3,2 МВт є на сьогоднішній день найпотужнішою в Україні.

Раніше повідомлялося, що китайська компанія ТВЕА планує побудувати у Миколаївській області найбільший у Східній Європі парк вітроенергетики потужністю 500 МВт.

Запуск джерела відновлювальної енергії на території Миколаївської області наразі передбачається на 2019 рік. Його потужність складе 500 МВт, а розмір інвестицій, що зайдуть в Україну, сягне 500 млн доларів.

Як повідомлялося раніше, український виробник вітрогенеруючих потужностей ТОВ «Фурлендер Віндтехнолоджі» цього літа отримав замовлення від Республіки Казахстан на розширення вже існуючого парку вітроенергетики потужністю 42 МВт до 300 МВт. 

 

 
Коментарі (0)