ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа монетизацію субсидій вже виділили понад 47 млрд грн

На монетизацію субсидій вже виділили понад 47 млрд грн

Мінфін вже перерахував субвенції місцевим бюджетам на суму майже 47 млрд грн для надання пільг і субсидій населенню на оплату ЖКП.

 Мінфін вже перерахував субвенції місцевим бюджетам на суму майже 47 млрд грн для надання пільг і субсидій населенню на оплату ЖКП. 

Міністерство фінансів у рамках чинного з початку року механізму монетизації субсидій перерахував субвенції місцевим бюджетам на суму 46.8 млрд грн для надання пільг і субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг.

Зокрема, як повідомляється на сайті Мінфіну, цей обсяг перевищує 98% планових асигнувань на січень-квітень. Мінфін підкреслює, що фінансування цієї субвенції з держбюджету, заплановане в поточному році в розмірі 71 млрд грн, проводиться в установлені строки і в повному обсязі.

Нагадаємо, на початку листопада минулого року уряд затвердив запровадження з 1 січня 2018 року механізму розрахунків з теплокомуненерго за поставлені населенню в рамках субсидій послуги «живими» грошима замість клірингових операцій взаємозаліку. Коментуючи це рішення, міністр соціальної політики Андрій Рева підкреслив, що зміна механізму розрахунків за субсидіями з теплокомуненерго не стосуватиметься населення, якому субсидії так сам о нараховуватимуться за соціальними нормами.

Як повідомлялося раніше, Гройсман заявляв, що Кабінет міністрів України до кінця поточного року розробить і презентує модель повної монетизації субсидій.

Бюджет на 2018 рік передбачає 71 млрд гривень фінансування субсидій на оплату послуг ЖКГ. У січні-лютому цього року фінансування субсидій та пільг становило 18.3 мільярда гривень.

 

 
Коментарі (0)