ГоловнаНовини ЖКГТранспортНа українців чекає подорожчання проїзду в міському транспорті

На українців чекає подорожчання проїзду в міському транспорті

Проїзд в міському транспорті за рік подорожчав на 7,8%. При цьому, після січневого локдауна вартість проїзду в багатьох містах України може підвищитися знову
Проїзд в міському транспорті за рік подорожчав на 7,8%. При цьому, після січневого локдауна вартість проїзду в багатьох містах України може підвищитися знову.
За даними Держстату, найдорожчий проїзд в Україні зафіксовано в Києві - 8,0 гривень. Далі йде Львівська область - 7,0 гривень; Донецька - 6,8 гривень; Харківська - 6,6 гривень; Житомирська - 6,0 гривень. Найдешевший проїзд в Черкаській (3,0 грн), і в Херсонській (2,5 грн) областях. У Хмельницькій області за проїзд в маршрутках жителі платять 6,0 грн, в Житомирській - 8,0 грн.
Причинами подорожчання проїзду перевізники називають зниження чисельності пасажирів через карантин, перевіз додаткових пільговиків, які Плять за проїзд, а також підвищення витрат на обслуговування транспорту.
Зокрема, в Києві перевізники мають намір підвищити вартість проїзду після карантину з 8 до 12 гривень. Про це ще перед новим роком заявив директор компанії "Транс Груп", що здійснює перевезення на 13 міських і міжміських маршрутах, Володимир Назаренко. Він зазначає, що на сьогоднішній день столичні перевізники працюють в збиток.
У Хмельницькій області, де одні з найдешевших цін на проїзд в Україні, з лютого вартість проїзду планують підняти до 9-10 гривень, в Житомирській - до 9 грн.
 

 

 

 

 

 
 
Коментарі (0)