ГоловнаНовини ЖКГТранспортНа одеських дорогах з'являться електробуси

На одеських дорогах з'являться електробуси

Комунальне підприємство «Одесміськелектротранс» має намір придбати 10 електробусів для обслуговування міських маршрутів.

Комунальне підприємство «Одесміськелектротранс» має намір придбати 10 електробусів для обслуговування міських маршрутів.

Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву директора підприємства Дмитра Жемана.

Зокрема, він заявив, що для реалізації майбутнього експериментального проекту планується відкрити маршрут: вулиця Приморська - Балківська - Мельницька - Богдана Хмельницького - Мала Арнаутська - Залізничний вокзал і від нього по Дніпропетровській дорозі до вулиці Паустовського.

«Нові електроавтобуси будуть з низькою посадкою, загальною пасажиромісткістю не менше 100 чоловік, долаючи при цьому на одній підзарядці – 120 км. Електробус екологічний транспорт, має переваги над трамваями і тролейбусами - для його маршруту не потрібні рейки й проведення контактної мережі», - зазначив Жеман.

Вартість одного електроавтобуса становить 9-10 млн грн. Для покупки нового екологічного транспорту мерія планує  залучити бюджетні та кредитні кошти.

 Відзначимо, що КП «Одесміськелектротранс» визнано кращим підприємством за показниками роботи за III квартал 2016 року. Про це повідомила корпорація підприємств міського електротранспорту України «Укрелектротранс».

Нагадаємо , що 7 грудня у Рівному розпочав ккрсувати новий губридний автобус.

На новому 11 маршруті пасажирів розпочав перевозити гібридний тролейбус-дуобус. Тролейбус має дизельний двигун і може частину маршруту проїхати без контактної мережі, сполучатиме два кінці міста.

Білоруський дуобус обійшовся бюджету в 7,5 млн грн. Міський голова Володимир Хомко зазначив, що дешевше купити гібридний тролейбус, аніж прокладати нову лінію. До слова, кілометр електромережі коштує 3,5 млн. Керівник міста зауважив, що в планах наступного року — закупити ще кілька дуобусів.

 

 
Коментарі (0)