ГоловнаНовини ЖКГТранспортНа одеський аеропорт виділять понад мільярд гривень

На одеський аеропорт виділять понад мільярд гривень

Інформація про намір укласти договір з ТОВ «Спецрембуд» за результатами переговорної процедури розміщена в системі електронних торгів Prozorro

Державне підприємство «Дирекція з будівництва міжнародного аеропорту Одеса» виділить додатково 1 мільярд 144 мільйонів 215 тисяч 18 гривень на будівництво аеродромного комплексу комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Одеса».

Для цих цілей передбачено виділення державних коштів, в тому числі залучених під державні гарантії.

Інформація про намір укласти договір з ТОВ «Спецрембуд» за результатами переговорної процедури розміщена в системі електронних торгів Prozorro. Відсутність конкурентного тендеру «Дирекція з будівництва міжнародного аеропорту Одеса» пояснює тим, що зміна підрядника призведе до втрати гарантії якості на велику кількість будівельно-монтажних робіт і робіт з інженерного обладнання, які знаходяться на різних стадіях виконання.

Нагадаємо, компанія «Спецрембуд» стала генеральним підрядником будівництва злітної смуги в аеропорту Одеса на підставі відкритих торгів в 2013 році. Сума угоди склала 1 мільярд 629 мільйонів 885 тисяч 953 гривні. Роботи планувалося провести протягом 2013-2015 років.

Через відсутність стабільного фінансування були істотно порушені терміни виконання робіт. Крім того, істотно змінилися (зросли) цінові показники, що застосовуються для розрахунку кошторисної вартості будівництва. Тому держпідприємство «Укрдержбудекспертиза» затвердило нові проектні зміни і кошторисна вартість будівельно-монтажних робіт зросла до 2 мільярдів 852 мільйонів гривень.

За інформацією від ТОВ «Спецремстрой», на даний момент будівельно-монтажні роботи виконані на суму 803 мільйона 960 тисяч гривень. Чи готові 1450 метрів смуги при загальній довжині 2800 метрів. Основні роботи з будівництва нової смуги в аеропорту Одеса виконує компанія «Автомагістраль-Південь». Крім цього, 273 мільйона 178 тисяч гривень в якості субпідрядника отримала компанія «Ростдорстрой».

 

 
Коментарі (0)