ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024На опалювальний сезон частину українців позбавлять субсидій

На опалювальний сезон частину українців позбавлять субсидій

Через збіднення внаслідок війни цього року чимало громадян розраховують на субсидію

 

 

Через збіднення внаслідок війни цього року чимало громадян розраховують на субсидію. Проте багато українців можуть позбавити субсидії на опалювальний сезон. 

В Україні призначають субсидію сім'ям, доходи яких не дозволяють самостійно в повному обсязі оплачувати комунальні послуги. Так, якщо хтось із членів сім'ї протягом останнього року здійснив покупку на суму понад 50 тис. грн., то у наданні субсидії домогосподарству можуть відмовити. Не мають можливості претендувати на отримання пільги також особи, які володіють автомобілем, від року випуску якого ще не минуло 5 років. Не отримають субсидію і ті сім'ї, у власності яких є два або більше автомобілів "молодших" 15 років.

Але навіть якщо ваша сім'я не має високих доходів і стану, і ви не володієте жодним автомобілем, все ж таки право на субсидію ви також можете втратити. Таке можливо, якщо хтось із повнолітніх працездатних членів сім'ї ніде не працює та не навчається. Але найпоширенішою причиною відмови у наданні соціальної виплати є заборгованість. І йдеться навіть не про тисячі гривень. Варто лише протягом трьох місяців накопичити борг сумою понад 680 грн. Про поширену причину відмови у призначенні субсидії розповіла директор департаменту Пенсійного фонду Олена Охріменко в ефірі "Суспільного".

"Якщо заборгованість виникла протягом трьох місяців, перевищує 680 грн. і не є погашеною", - зазначила експерт.

Звичайно, якщо ви укласти договір про реструктуризацію, або борг буде в повному обсязі ліквідовано, то право на отримання пільги повернеться.

У той же час слід нагадати, що субсидію призначають сім'ям, чиї витрати на оплату комуналки перевищують 15% від загального середньомісячного доходу. Розмір соціальних виплат під час опалювального сезону в середньому варіюється від 350 до 450 грн.

Також подавати заявку на отримання субсидії можуть і переселенці. Ця категорія українців має право претендувати на пільгу навіть за відсутності договору про оренду житла. Щоб подати заявку на отримання виплат не обов'язково відвідувати відділення Пенсійного фонду. Це можна зробити й онлайн. Щоб заявку було прийнято, до неї ВПО повинні додати довідку про набуття статусу внутрішньо переміщеної особи, в якій зазначено фактичну адресу проживання.

 

 

 

 

 

 
 
Коментарі (0)