ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНа початок березня запаси газу в українських ПСГ становлять 8,5 млрд куб. м - Міненерго

На початок березня запаси газу в українських ПСГ становлять 8,5 млрд куб. м - Міненерго

Міністерство енергетики на початок березня 2024 року оцінює запаси газу в українських підземних сховищах у 8,5 млрд куб. м, вугілля на складах – у понад 1 млн тонн
Міністерство енергетики на початок березня 2024 року оцінює запаси газу в українських підземних сховищах у 8,5 млрд куб. м, вугілля на складах – у понад 1 млн тонн, про це повідомила пресслужба міністерства, пише "Україна Комунальна".
 
"У нас сьогодні в сховищах близько 8,5 млрд кубів газу. Це більше, ніж достатньо, щоб закінчити впевнено сезон. Також на складах більше 1 млн тонн вугілля, що на понад 230 тис. тонн вугілля більше, ніж ми планували накопичити на випадок критичного розвитку ситуації. Тому ми спокійно закінчимо цей сезон. Усі будуть зі світлом і теплом", – заявив міністр енергетики Герман Галущенко.
 
Завдяки проведенню найсмаштабнішої за всю історію незалежності ремонтної кампанії на енергетичних об’єктах, успішній роботі ППО та наявності достатніх паливних ресурсів Україна впевнено завершить опалювальний сезон 2023-2024 років.
 
Він наголосив, що енергосистема працює стабільно і потужності генерації впевнено забезпечують потреби споживання.
 

"Крім того, у нас профіцит електроенергії, і ми надавали аварійну допомогу Польщі на їх запит. Також на сьогодні у нас 13 одиниць генеруючого обладнання є в резерві. Система збалансована, і є можливість експортувати електроенергію", – зазначив він. 

 
Коментарі (0)