ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа Полтавщині запрацює електростанція на біовідходах

На Полтавщині запрацює електростанція на біовідходах

Біоенергетичний комплекс у Глобино вироблятиме електроенергію за «зеленим» тарифом

 

У Глобино Полтавської області біоенергетичний комплекс, який працює на побічних продуктах виробництва цукру, відходах соєпереробки та інших рослинних залишках, долучиться до когенерації електроенергії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Української зернової асоціації.

« Установку потужністю 12 МВт планує облаштувати Агропромисловий холдинг «Астарта» у рамках проекту «Комплекс з виробництва біогазу, електроенергії та пари».

Перший етап проекту вартістю 2 млн доларів США передбачає будівництво когенеруючої електростанції на 2 МВт та оформлення дозвільної документації для виробництва електроенергії за «зеленим» тарифом. В рамках другої черги вартістю 13 млн долларів. США потужність електростанції буде збільшено до 12 МВт.

Згідно з проектом, у процесі когенерації також вироблятиметься супутня теплова енергія - пара, споживачем якої стане Глобинський соєпереробний завод компанії.

Наразі «Астарта» законтрактувала обладнання та розпочала будівництво на території Біоенергетичного комплексу складів сировини ємністю 40 тис. кубометрів. Паралельно діюча біогазова установка вдосконалюється для використання відновлюваної сировини.

Передбачається, що генерація та передача 12 МВт електроенергії у місцеві мережі дозволить суттєво розвантажити застарілу місцеву Глобинську РЕС потужністю 50 МВт.

Комплекс з виробництва біогазу, електроенергії та пари дозволить підвищити енергетичну незалежність та відповідає духу Паризької угоди по зміні клімату, підписаної Україною 22 квітня 2016 року.

«Астарта» експлуатує 8 цукрових заводів, молочні ферми на 30 тис. голів стада, потужний соєпереробний завод та Біоенергетичний комплекс потужністю 150 тис. кубометрів біогазу на добу.

 
Коментарі (0)