ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаНа Прикарпатті запрацювала сонячна електростанція

На Прикарпатті запрацювала сонячна електростанція

В Івано-Франківській області введена у дію перша в регіоні сонячна електростанція. Її будівництво обійшлось у 38 млн грн. За рік станція вироблятиме близько 3 млн кВт/год електроенергії.

У селі Старі Богородчани на Івано-Франківщині введено у дію першу в регіоні сонячну електростанцію «Богородчанська-1», інформує «Інтерфакс Україна».

Як повідомив директор ТОВ «Сонячна електростанція «Богородчанська -1»» Максим Козицький, загальна вартість проекту склала 38 млн грн. Інвесторами виступили фізичні особи-резиденти. Окупність проекту складе від 6 до 7 років.

За його словами, станція буде виробляти близько 3 млн кВт/год електроенергії на рік, яка буде подаватися в об'єднану енергосистему України.

Будівництво електростанції розпочали у жовтні минулого року, завершили до 1 квітня 2013 року. Основу геліоелектростанції складають більше 12 тис. фотовольтажних модулів чеського виробництва, які розташовані на площі близько 6 га.

Слід зазначити, що Україна в останні 2 роки розвиває альтернативну енергетику інтенсивніше, ніж традиційну. Станом на початок квітня 86 компаній експлуатували 139 електростанцій на поновлюваних джерелах енергії, у тому числі 43 фотоелектричні установки.

Як повідомляла «Україна Комунальна», встановлена потужність сонячних електростанцій, що працюють в Україні за «зеленим тарифом», у 2012 році збільшилася вдвічі: зі 188,2 МВт – до 371,6 МВт. Загалом, частка поновлюваних джерел енергії в енергетичному балансі країни за відповідний період склала 0,45%.

 
Коментарі (0)