ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа проекти по відновленню Донбасу піде 293 млн грн

На проекти по відновленню Донбасу піде 293 млн грн

З цих коштів понад 204 млн грн буде витрачено на відновлення інфраструктури підконтрольної Україні частини Донецької області й понад 89 млн грн - Луганської

26 проектів з відновлення в Луганській області та 54 проектів у Донецькій області планується реалізувати до кінця 2017.

Про це заявили у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

«На відновлення Донецької і Луганської областей уряд виділить 293 млн грн кредитних коштів з «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України», - йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, у рамках «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України», яку втілює Кабінет Міністрів України спільно з Європейським інвестиційним банком, визначені проекти для фінансування на загальну суму понад 627 млн грн.

З цих коштів понад 204 млн грн буде витрачено на відновлення інфраструктури підконтрольної Україні частини Донецької області й понад 89 млн грн - Луганської.

За рахунок цих коштів будуть профінансовані роботи з відновлення й реконструкції шкіл, садків, гуртожитків та об'єктів інфраструктури, зокрема опалення та водопостачання.

Решту коштів у сумі 334 млн грн буде розподілено між Харківською, Запорізькою та Дніпропетровською областями, які несуть найбільше навантаження на інфраструктуру через прийом переселенців.

Програма співпраці з ЄІБ передбачає надання Україні кредиту в EUR200 млн на термін до 20 років під 2% річних із відстрочкою погашення тіла кредиту на 5 років.

 

 
Коментарі (0)