ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа ремонт і будівництво доріг «уріжуть» фінансування

На ремонт і будівництво доріг «уріжуть» фінансування

Уряд планує наступного року профінансувати ремонт та будівництво доріг на суму 3,3 млрд грн. Проте, у бюджеті на цей рік аналогічні видатки складали 3,7 млрд грн. Окрім того, посадовці нагадують успіху будівництва дороги Львів – Івано-Франківськ.

Кабінет Міністрів виділить на ремонт вітчизняних доріг у 2016 році 3,3 млрд грн. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, у цьому році на ремонт та будівництво автошляхів в Україні було виділено 3 млрд грн. Однак, згідно з Державним бюджетом, видатки на ці цілі передбачено в розмірі 3,7 млрд грн.

Поміж тим, Прем’єр нагадав, що вдалося збудувати дорогу Львів-Івано-Франківськ.

«Ми запровадили експеримент, за яким додаткові доходи на митницях чотирьох областей направляються на будівництво доріг. До прикладу, тільки у Львівській області цей експеримент дозволив втричі збільшити фінансування будівництва доріг», - підкреслив урядовець.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінінфраструктури заявляло, що на систему «Укравтодор» було виділено трохи більше 3 млрд грн., що на 10% менше від необхідної суми.

«Цього року трохи більше 3 млрд грн було виділено на систему «Укравтодору». Це менше 10% від того, що необхідно на ямковий ремонт», - сказав Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

 
Коментарі (0)