ГоловнаНовини ЖКГТранспортНа ремонт київського метро виділять 400 млн грн

На ремонт київського метро виділять 400 млн грн

Київська міська влада виділить на ремонт гілки метро "Либідська" і "Деміївська" майже 400 млн грн

 

Київська міська влада виділить на ремонт гілки метро "Либідська" і "Деміївська" майже 400 млн грн. Про це написав голова тимчасової комісії Київради з питань метрополітену Олександр Тимченко.

"Нарешті стало відомо, у скільки нам обійдеться аварія тунелю першої колії перегону між станціями "Деміївська" — "Либідська". 393 547 021 грн — це майже половина резервного фонду м. Києва на 2024 рік (який становить 836 416 567 грн)", — написав Тимченко у Facebook.

У розпорядженні №281 Київської міської військової адміністрації від 01.04.2024 йдеться, що гроші виділять саме з резервного фонду міста.

Нагадаємо, у Києві з 8 грудня 2023 року на терміновий ремонт закрили тунель метро між “Деміївською” і “Теремками”. Це найновіша ділянка Київського метрополітену. Повідомлялось, що шість станцій метро на цій ділянці — “Деміївська”, “Голосіївська”, “Васильківська”, “Виставковий центр”, “Іподром”, “Теремки” — працюватимуть тільки як укриття.

Як повідомлялось, підтоплення синьої гілки київського метрополітену головним чином сталося через щільну забудову зверху, яка тисне на насичений підземними водами ґрунт. Відповідне припущення висловили низка експертів.

 

 

 
Коментарі (0)