ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа ремонт зупинились одразу 4 блоки ТЕС

На ремонт зупинились одразу 4 блоки ТЕС

Це не вплине на виробництво енергії

 

Це не вплине на виробництво енергії.

Через зниження температури та погіршення погодних умов поступово зростає споживання електроенергії в Україні. Минулої доби максимум було зафіксовано о 17:20, повідомило Міністерство енергетики.

“За минулу добу у короткострокові ремонти виходили п’ять блоків ТЕС. З них один вже повернуто до роботи. Ці порушення не впливають на ситуацію із забезпеченням електроенергією. Її достатньо для покриття потреб споживачів”, – написали у Міненерго.

У міністерстві, зазначили, що фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі окупованої Запорізької АЕС. Наразі він становить 15,65 м. Цього достатньо для забезпечення потреб електростанції.

За 18 та 19 листопада експорт електроенергії загалом склав 2106 МВт*год, імпорт – 7809 МВт*год.

За інформацією Міненерго, до енергосистеми після планового ремонту підключено дев'ятий енергоблок АЕС. Відтепер на українських атомних електростанціях усі  блоки працюватимуть протягом осінньо-зимового періоду. Зазначається, що блоки АЕС генерують понад 55% електроенергії в країні.

Нагадаємо, і Україна, і Захід очікують, що найближчим часом, а саме з настанням холодів, Росія розпочне нову хвилю ракетного терору. Президент Володимир Зеленський вже попередив окупаційну сторону, що такі атаки не залишаться без відповіді ЗСУ. 

 

 
Коментарі (0)