ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа ринку електроенергії утворився дефіцит €250 мільйонів

На ринку електроенергії утворився дефіцит €250 мільйонів

На ринку електричної енергії утворився дефіцит коштів близько 250 мільйонів євро через скорочення споживання електроенергії, а також зменшення рівня розрахунків населення та промисловості

 

На ринку електричної енергії утворився дефіцит коштів близько 250 мільйонів євро через скорочення споживання електроенергії, а також зменшення рівня розрахунків населення та промисловості.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв'ю Forbes, передає Укрінформ.

«Рівень розрахунків населення у перші місяці війни падав на 30%, промисловості – на 40-50%. Споживання електроенергії початку війни скоротилося на 32-35%. Тому на ринку утворився величезний дефіцит коштів, який ми оцінюємо приблизно в €250 млн. Ми бачимо, що зараз рівень розрахунків та споживання зростає, але поки що не так швидко, як нам хотілося б», - сказав Галущенко.

За словами міністра, є два шляхи вирішення зазначеної проблеми. Перше, щоб європейці чи інші партнери підтримали наш ринок грошима, зокрема, на різних рівнях вже обговорювалася можливість такої допомоги у розмірі €1 млрд на чотири місяці. Другий – дати Україні самостійно заробити ці кошти на експорті електроенергії.

На думку Галущенка, цей варіант найкращий, адже європейські ціни в середньому в чотири рази вищі за українські. Що, у свою чергу, вирішить не лише всі проблеми на українському ринку, а також зменшить споживання російського газу та вугілля в Європі.

«Більшість наших сусідів щиро цього хочуть. через війну у мене зараз у телефоні номери майже всіх європейських міністрів енергетики. Ми можемо будь-коли зв'язатися, обговорити певні питання. Ось така зараз дипломатія. Війна потребує швидкої комунікації та прискорених рішень», - додав глава Міністерства енергетики.

 

 

 
Коментарі (0)