ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа сховище ядерних відходів виділять додаткові гроші

На сховище ядерних відходів виділять додаткові гроші

Кабінет міністрів затвердив проект, що стосується розпорядження збільшити Грант з ядерної безпеки для ЧАЕС.

 

Кабінет міністрів затвердив проект, що стосується розпорядження збільшити Грант з ядерної безпеки для ЧАЕС.

Сума виросте на 260 тис євро. Уряд погодив підписання угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) про збільшення фінансування на суму 260,262 тис. Євро для сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2) на Чорнобильській АЕС. Загальна сума Гранта становитиме понад 5 млн. Євро Про це KV стало відомо з повідомлення в телеграм-каналі народного депутата Олексія Гончаренко (фракція "ЄС").

"Кабмін прийняв проект розпорядження про підписання угоди між Європейським банком реконструкції та розвитку, Кабінетом Міністрів України та Державною інспекцією ядерного регулювання України про внесення змін № 3 до угоди про Грант (Проект ядерної безпеки Чорнобильської АЕС)", - вказується в повідомленні. Так згідно зі змінами збільшується загальна сума Гранта на 260,262 тис. Євро. Це означає, що загальна сума Гранта складаєте 5 млн. 108 тис. Євро.

Як вказується в повідомленні, головною метою виділення коштів є підтримка Держатомрегулювання під час здійснення державного регулювання діяльності будівництва, введення в експлуатацію та експлуатації СВЯП-2 для гарантування належного розгляду питання безпеки.

 

 

 
Коментарі (0)