ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНа складах ТЕС України залишилось менше 400 тис. тонн вугілля

На складах ТЕС України залишилось менше 400 тис. тонн вугілля

Запаси вугілля на складах теплових електростанцій генкомпаній (ГК ТЕС) України опустилися нижче за 400 тис. тонн, свідчать дані Міністерства енергетики

 

Запаси вугілля на складах теплових електростанцій генкомпаній (ГК ТЕС) України опустилися нижче за 400 тис. тонн, свідчать дані Міністерства енергетики.

За розрахунками агентства "Інтерфакс-Україна", за останній тиждень запаси вугілля знизилися на 21,1% (на 101,3 тис. тонн): якщо на ранок 8 листопада 2021 року запаси на складах становили 479,3 тис. тонн, то на 15 листопада вони знизилися до 378 тис. тонн.

Як повідомлялось, ПАТ "Центренерго" на аукціоні на Українській енергетичній біржі в п'ятницю придбало 185 тис. тонн енергетичного вугілля газових марок за ринковою ціною 3500 грн/тонн маршрутом "залізнична станція Світлодарське - ст. Лиман - ст. Трипілля Дніпровське", повідомляється в аукціонному бюлетені за наслідками торгів на сайті УЕБ.

Зі свого боку, як повідомила екс-глава Міністерства енергетики Ольга Буславець на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, "ухвалено рішення щодо зміни ціни вугілля шахт державної форми власності до рівня 3500 грн/тонн".

Досі державні вугільні компанії продавали ресурс, зокрема, "Центренерго" за фіксованою урядом ціною 2150 грн/тонн.

 

 

 
Коментарі (0)