ГоловнаНовини ЖКГТранспортНа станцію метро «Іподром» прийшов перший потяг

На станцію метро «Іподром» прийшов перший потяг

Відбувся пробний запуск поїзда, на станцію метро «Іподром», який показав готовність станції до введення в експлуатацію

Нову станцію метро планується відкрити вже наступного тижня. Наразі завершено практично всі роботи, здійснюється благоустрій біля виходів зі станції. Станція розташована вздовж проспекту академіка Глушкова, навпроти примикання вулиці Василя Касіяна.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.

Спорудження відбувалось відкритим способом, в складних умовах зі змінною гідрогеологічною ситуацією завдяки високому рівню ґрунтових вод.

«Сьогодні на новій станції метро «Іподром» відбувся пробний запуск поїзду, який показав готовність станції до введення в експлуатацію.. На мою думку, це одна з найкрасивіших станцій метро. Вже наступного тижня ми введемо її в експлуатацію і Куренівсько-Червоноармійська лінія стане довшою на кілометр. Нагадаю, що паралельно ми ведемо будівництво лінії до станції «Теремки», а також працюємо над продовженням інших гілок метро. Адже метрополітен є найпопулярнішим видом громадського транспорту – щодня ним користується 1 мільйон 800 мешканців», – зазначив голова КМДА Олександр Попов.

Також чиновник обговорив перспективи розвитку метрополітену в найближчому часі. Зокрема мова йшла і про будівництво четвертої гілки метрополітену.

Власне станція має два вестибюлі, які зв’язані з платформою сходами, та балкон над першою колією, який сполучається з платформою двома ліфтами. Виходи з підземних переходів та станції виконано з врахуванням державної програми «Безбар’єрний простір».

Введення в експлуатацію станції «Іподром» значно поліпшить транспортне обслуговування мешканців Голосіївського району. 

 
Коментарі (1)
Олександра
21 Жовтня 2012 p. 09:48
Приємно починати ранок з гарних новин.)