ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВНа столичній Троєщині планують побудувати сміттєспалювальний завод

На столичній Троєщині планують побудувати сміттєспалювальний завод

У столиці планують збудувати новий сміттєспалювальний завод, депутатам лишилося визначитися на якій вулиці він з’явиться. Вибір випав на Троєщину, однак це ще не остаточний варіант.

Новину повідомив голова КМДА Петро Пантелеєв на засіданні. Скоріш за все будівлю для утилізації відходів збудують в Деснянському районі, проте це ще не остаточне рішення. Перед тим, як щось робити чиновники пообіцяли врахувати думку жителів районів, де з’явиться цей завод.

«Паралельно ми проводимо перемови з керівництвом Японії відносно технологій, які дозволять без шкоди для навколишнього середовища термічним шляхом утилізувати відходи. Додам, що проект передбачає спалювання сміття Деснянського й частини Дніпровського районів Києва», – відрапортував віце-мер.

На одному збудованому заводі влада не зупиниться. Можливо збудують сміттєспалювальні підприємства на Правому березі в районі Полігону №1 (рекультивація, ліквідація існуючого та сміття, що надходить).

Є надії на проекти з перероблювання сміття – Полігон №5 біля села Підгірці та біля «Заводу Енергія» вулиця Колекторна Київ.

 

 
Коментарі (0)