ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа субсидії через подорожчання газу з бюджету піде додатково 5 мільярдів

На субсидії через подорожчання газу з бюджету піде додатково 5 мільярдів

Підвищення цін на газ, що відбулося 27 квітня 2016 року, призведе до того, що навантаження на бюджет зросте на додаткові 5,3 мільярда грн. Саме стільки грошей піде на фінансування субсидій на оплату газу і опалення.

Кабінет міністрів оголосив про додаткове виділення з бюджету 5,3 млрд грн на фінансування субсидій в поточному році, щоб покрити подорожчання газу для одержувачів субсидії після встановлення єдиної ціни на газ для населення. Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра Павла Розенка.

«Таким чином, на субсидії в 2016 році буде виділено в загальній складності понад 40 млрд грн. За нашими розрахунками, цієї суми вистачить для того, щоб покрити витрати на газ для малозабезпечених громадян України », - говориться в повідомленні.

У заяві говориться також, що встановлення єдиної ціни на газ для населення призведе і до збільшення вартості опалення будинків, і держава збільшить розмір компенсації субсідіантам що б покрити цю різницю

«6 млн сімей, які сьогодні отримують субсидії, переходу на єдину ціну на газ не відчують. І розмір їх платежів за газ залишиться колишнім. Тільки держава буде платити більшу частку, компенсуючи їм підвищення ціни », - цитує Розенко прес-служба.

Сім'ям, які вже отримують субсидії їх розмір буде перерахований з 1 травня поточного року автоматично.

Нагадаємо, що Кабмін 27 квітня встановив єдину ціну на газ для населення з 1 травня на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів, що відповідає ринковій ціні палива. Представляючи це рішення, перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів і міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик відзначили, що встановлення такої ціни поставить крапку в спекуляціях на газовому ринку країни. Крім того, підвищення ціни газу автоматично викличе підвищення тарифів на опалення. Вже анонсовано підвищення на 60%, з 652 до 1041 грн за Гкал 

 
Коментарі (0)